Ga je dit jaar voor het eerst naar het middelbaar? Verander je misschien van school? Of kun je gewoon wat tips gebruiken om dit schooljaar wat aangenamer te maken? Dan ga je dit artikel goed kunnen gebruiken. Ik geef jullie namelijk enkele tips om dit jaar te overleven ;).

 1.  Wees jezelf. Ga jezelf niet veranderen voor anderen. Draag geen make-up als je dat niet wilt. Draag de kleren die jij leuk vind. Verander zeker je karakter niet. Eén dit kan je niet lang volhouden dus vroeg of laat gaan mensen het merken. Twee de vriendinnen die je dan maakt, gaan je sneller laten vallen.
 2. Wees niet te verlegen. Ik ben ook niet het meisje dat haar mond snel opentrekt. Maar durf op mensen af te stappen, praat met mensen! Durf te antwoorden in de klas, maar zorg dat je niet als vervelend wordt beschouwd door de leerkrachten.
 3. Je hoeft niet bang te zijn om gepest te worden. Dit komt niet erg vaak voor, en zolang je je ‘normaal’ gedraagt, hebben ze geen reden om je te pesten.
 4. Als ze eens raar tegen je doen en jij vindt dat vervelend? Kom voor jezelf op! Blijven ze toch doordoen, ga dan naar een vertrouwenspersoon.
 5. Neem genoeg eten mee naar school! Leg desnoods enkele koekjes in je locker. Op school verkopen ze misschien wel iets, maar dit is vaak erg duur en erg ongezond (haha)
 6. Maak je tas de dag op voorhand! Zo vergeet je veel minder spullen.
 7. Trek iets aan waar je je goed en zelfverzekerd in voelt.
 8. Maak notities, in het eerste middelbaar gaan ze wel nog zeggen wanneer je iets moet opschrijven. Later daarentegen zul je zelf moeten uitmaken wat er nu allemaal belangrijk is. Zorg er dus voor dat je altijd papier bij hebt.
 9. Schrijf in het begin van het schooljaar een briefje waarop staat waarom je goed moet leren. Als je motivatie dan eens weg is, lees je dit briefje en krijg je terug een beetje motivatie.

  10. Don’t Care what people say.

sommige mensen zeggen wel eens iets gemeens, maar luister er niet naar. Hoe moeilijk het ook is. Jij weet beter!

Heb jij nog een tip voor het middelbaar?

X Lore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *