Opnieuw een tag… Ik weet het de vorige tag staat nog niet zo lang online, maar toen ik deze tag tegen kwam moest ik hem wel doen. Hij gaat namelijk over bloggen (wat redelijk logisch is aangezien de tag “the bloggers be like tag” heet) en laat dat net hetgene zijn dat ik de laatste tijd erg veel doe!

Info over de tag:

De tag is bedacht door Maris van hare Maristeit. Deze tag heet dus ‘the bloggers be like tag’ en telt 15 vragen.

1. Hoe lang blog je al?

Ik ben begonnen met bloggen op deze blog op 23 maart 2016. Dus op deze blog, blog ik bijna 1 jaar en een half. Ik blog echter al een stuk langer. Ik had hiervoor een andere blog -deze heb ik al verwijderd- maar daar blogde ik echt niet regelmatig op. Hier weet ik de startdatum niet van dus laten we maar gewoon zeggen dat ik bijna anderhalf jaar blog.

2. Wat vind je het allerleukst en allerstomst aan bloggen?

Het allerleukste aan bloggen vind ik de interactie met mijn lezers. Niet dat ik heel erg veel reacties krijg op mijn blog, maar de enkele die ik krijg maken mijn dag echt goed!

En ik vind niks stom aan bloggen xx. Oké ja sommige dingen zijn minder leuk, maar het hoort er nu eenmaal bij.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Dit is moeilijk om over jezelf te zeggen, of ja dat vind ik toch. Ik denk dat ik redelijk goed ben in het ‘gewoon doen’ van iets. Wat ik hiermee bedoel is dat ik gewoon begin en zie hoe het eruit komt. Ik vind dat bloggen hier ook een beetje rond draait. Volgens mij doet iedereen het stiekem wel zo. Soms kom je dan iets tegen dat goed werkt en soms werkt het helemaal niet.

Punten waar ik nog wel aan zou willen sleutelen: hoh dat zijn er echt veel. Zo zou ik graag wat beter leren plannen, mooiere foto’s willen maken, mij grammaticaal ontwikkelen en nog 20 dingen haha. Dat vind ik dan ook echt een heel leuk aspect aan het bloggen: je kunt jezelf altijd blijven ontwikkelen.

4. Wat zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Mijn favoriete Belgische bloggers zijn:

En mijn favoriete Buitenlandse bloggers zijn:

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

  1.  Vakantie! en wat er nog allemaal komt.
  2.  Roadtrip in the USA 2K17 ©C’est Lore
  3.  Blogschema en aankondiging nieuwe series.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Sommige mensen denken dat een artikel maken niet veel tijd kost. Dat is dus helemaal niet waar. Bloggen kost ontzettend veel tijd. Een artikel typen gaat nog redelijk vlot. Maar dan ben je er nog niet. Je moet nog foto’s maken, foto’s bewerken…

Zelf heb ik niet echt iets onderschat. Ik ben heel open in het bloggen gestapt en had geen idee wat ik juist moest verwachte. Dat je heel erg veel moet schrijven voordat je eerste lezers komen was wel een tegenvaller, maarja… dat is natuurlijk ook logisch.

7. Aan welke bloggerclichés maak jij je schuldig?

Ik maak het liefst overal foto’s van en ik wil erg graag een macbook.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal alleen?

Ik doe alles zelf.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees van alles, maar het liefst iets waarvan ik blij word en waardoor ik geïnspireerd raak. Dat kan eigenlijk door allerlei soorten blogs komen. Ik volg ook een heleboel bloggers via instagram. Dit voor de persoon zelf. Want sommige bloggers hebben echt een toffe persoonlijkheid!

10. Plan jij je blogberichten van te voren in, of post je alles ‘live’?

Ik probeer ze altijd in te plannen. Dat is wel zo makkelijk met school. soms vergeet ik eens een artikel te maken en zet ik er eentje direct op.

 

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Probeer alles net iets anders te doen dan je medebloggers! Zo blijft je blog uniek! Wat ook de beste stap van mijn leven in blogwereld was overstappen van weebly naar WordPress (eigenlijk gewoon helemaal opnieuw beginnen)

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Mijn mooiste ervaring als het op bloggen aankomt is toch wel het leren kennen van andere mensen die bloggen. Ik vind het iedere keer zo leuk om mensen te ontmoeten die jou passie delen en het lijkt (op een of andere gekke manier) altijd gelijk te klikken.

13. Wat is het stomste dat je als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Toen ik een tijdje aan het bloggen was, had ik er wel spijt van dat ik geen blog had aangemaakt bij WordPress. Met weebly kun je een stuk minder en ik had er regelmatig problemen mee. Op dat moment had ik geen idee hoe ik moest overstappen, dus ik bleef bij weebly. Uiteindelijk heb ik een nieuwe blog aangemaakt op wordpress en verwijderde de andere blog. Hier heb ik spijt van.

14. Hoe ga je om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik ben redelijk open, maar sommige dingen deel ik niet omdat ze te maken hebben met andere mensen. Zij kozen niet dat ik begon met bloggen en ik wil niet zomaar dingen over hun leven online zetten. Ik kan kiezen wat ik online zet over mezelf, maar zij kunnen dat natuurlijk niet. Verder deel ik mijn familienaam niet. Ook mijn woonplaats zet ik niet op het internet.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik wou vroeger altijd al een boek uitbrengen. Deze droom is beetje bij beetje vervaagd. Maar het lijkt me steeds terug leuker om een boek uit te brengen. Moest ik dus ooit de kans krijgen grijp ik die onmiddellijk.

Neem deze tag gerust over als je daar zin in hebt!

X Lore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *