Salut! Ben jij ook zo zot op fotografie als ik? Vergeet jij soms je camera? Of heb je er geen? Vandaag ga ik jullie tips geven die mij helpen om mooiere foto’s te maken als ik geen camera meeheb! Ik heb een huawei p8 lite en deze tips werken voor mijn smartphone en sommige heb ik op internet gevonden. Dus het kan zijn dat deze tips niet allemaal werken voor  jou gsm!Iets wat echt belangrijk is voor een mooie foto is het licht, het maakt niet uit als je met een spiegelreflex of een smartphone fotografeert! Licht is zowiezo heel belangrijk! Het beste licht heb je overdag, en dan het liefst op een zonnige dag!

En die flits, kun je maar beter niet gebruiken Vooral in de winter is de verleiding groot om de flits aan te zetten. Maar zet deze echt altijd uit! De flitser op je smartphone is geen flitser maar een lampje. Het lijkt oogverblindend fel, maar het licht reikt niet ver en veroorzaakt vooral lelijke rode ogen en uitgebleekte gezichten.  En dat wil je niet! Neem liever een los zaklampje mee als hulplicht. Hiermee kun je wel een beetje bijlichten!

Maak gebruik van apps, wat je kan doen met de camera op je gsm is beperkt, alhoewel er bij de nieuwere smartphones meer kan, kun je het best toch eens rondkijken in de playstore. Tegenwoordig bestaat er voor alles een app!

Verwissel van lens! uh Lore, Wacht! Van lens verwisselen? Je hebt het over een smartphone?! Jaa, tegenwoordig bestaan er lenzen die je op een gsm kan bevestigen, jammer genoeg heb ik deze nog niet in bezit! Je hebt er in alle soorten en prijzen, dus kijk eens rond en ontdek!

Zoomen doe je met je voeten! Je bent misschien gewoon aan de lens te draaien bij je fototoestel, maar dit doe je beter niet met je gsm! Want een smartphone is en blijft digitaal, en ook in/uitzoomen neemt daardoor af in kwaliteit! Beter verplaats je jezelf om dichterbij het voorwerp te komen. Of zak je door je knieën.

Zorg dat je smartphone stabiel staat! Met je smartphone kun je trillingen voorkomen door het toestel stevig met beide handen vast te houden, je ellebogen tegen je lichaam te drukken en de foto te maken terwijl je heel even je adem inhoudt. Steun zoeken op een tafel of tegen een muurtje kan ook. Er zijn speciale smartphone-statieven als je echt geen trilling wilt. Een goedkopere optie is een elastiekje. Daarmee maak je smartphone bijvoorbeeld vast aan een blik drinken of paal van een bankje. Wees daar voorzichtig mee, je zou uiteraard niet willen dat je telefoon zo van paal in het water glijdt.

Neem je tijd! Vaak neem je je tijd als je je spiegelreflex gebruikt. Denk maar aan de compositie, het licht enzovoort! Toch ben je sneller geneigd om met je smartphone een snel ‘kiekje’ te maken! Maar nee! Doe alsof het een fototoestel is, en neem je tijd!

Maak je lens schoon! Je wilt toch niet dat er een lelijke vlek op je lens zit, en dat je dit pas te laat merkt? zodat (al) je foto’s verpest zijn?

Dit waren mijn tips, ik hoop dat je er wat aan had! Als jij nog een tip hebt laat ze dan zeker achter! Au revoir, Lore

9 thoughts on “photography with a smartphone”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *