Ook dit jaar mocht ik weer eens een nieuw boek uitkiezen dat ik wou meenemen op vakantie. Ik lees graag  en was blij dat ik weer eens een nieuw boek kon lezen. Ik stond daar voor het rek met de jong-adults boeken met drie boeken in mijn handen. Mijn zus had mijn mama ondertussen al overtuigd om twee boeken te kunnen nemen dus ik moest nog één boek wegdoen. Toen mijn mama bij me kwam staan zei ze dat ik ze alle drie mocht meenemen. Benieuwd waarover mijn boeken gaan? (ik geef ook enkele tips voor het kiezen van boeken!)

De boeken

boek #1 Meisje vermist -Sophie McKenzie

Een bloedstollende zoektocht naar haar biologische vader brengt Madison in levensgevaar

“Wanneer Madison haar oudere zus Lauren bezoekt, onthult die dramatisch nieuws over hun biologische vader: hij was een anonieme spermadonor. Madison is vastbesloten de man op te sporen en al snel boekt ze resultaat. Maar wie is de man die ze vindt? Madison ontdekt een mysterieus netwerk van vermiste meisjes en geheime schuilplaatsen. Voordat ze het beseft vind ze zich in groot gevaar en is er geen weg meer terug.”

In de standaard Boekhandel betaal je €14,99

boek #2 Op mijn schouders -Jennifer Niven

Iedereen denkt Libby Strout  te kennen: ze kwam ooit in het nieuws als het dikste meisje van de VS. Maar wie kent haar echt? Libby verloor op jonge leeftijd haar moeder en aan de pesterijen op school kwam nooit een eind. Na jaren thuisonderwijs besluit Libby uiteindelijk terug te keren naar school met maar één missie: het meisje worden dat alles kan.

Iedereen denkt Jack Masselin te kennen: de eeuwige lolbroek. Hij lijkt het allemaal goed voor elkaar te hebben. Maar niemand weet dat Jack aan prosopagnosie lijdt: hij kan geen gezichten herkennen. Zelfs zijn eigen gezicht niet. Hij wil dit het liefst voor de wereld verborgen houden, maar dat betekent wel dat hij geen échte relaties kan aangaan.

Als Libby en Jack elkaar ontmoeten, dankzij een uit de hand gelopen grap op school, zijn ze allebei vooral kwaad op alles en iedereen, maar uiteindelijk weten ze elkaar te verrassen. Want hoe beter Libby en Jack elkaar kennen, hoe minder eenzaam ze zich voelen.

In de standaard Boekhandel betaal je €19,99

Boek #3 Kill the boy band – Goldy moldavsky

Vier meisjes ontvoeren per ongeluk hun minst favoriete jongen uit hun favoriete boyband. Het begint als een grap, maar het loopt al snel uit de hand…

Ik betaalde hier in de winkel zelf €14,99 voor maar op de site kost hij €17,50

nieuwe boeken

Enkele tips

tip #1

zoek recensies op! Heel erg logisch, maar veel mensen vergeten dit

tip #2

Lees de eerste pagina. Hierdoor weet je vaak of de schrijfstijl jou ligt of niet.

tip #3

kijk eens of het boek een prijs of meerdere prijzen gewonnen heeft.

tip #4

Kijk naar de auteur. Misschien weet je van een bepaalde auteur dat jij zijn/haar boeken heel erg leuk vind. (Of juist niet)

tip #5

Maak op voorhand een lijstje met wat voor boeken je graag eens wilt lezen en zoek dan gericht naar deze soort boeken.

Zo dit waren mijn tips+ de boeken die ik heb gekozen dit jaar.

Welk boek wil jij graag lezen deze vakantie?

X Lore

 

2 thoughts on “boek(en) voor op vakantie en tips voor het kiezen van boeken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *