Ik hou van fotograferen. Ik heb het echt al duizend keer gezegd en ik ga het  nog duizend keer zeggen. Ik hou ervan! En omdat ik deze hobby met iedereen wil kunnen delen, ga ik jullie allemaal mijn tips geven. Deze werken voor mij, ik hoop ook voor jullie. Dit is ook hetgene wat ik met Lore’s guide wil bereiken. Dus laten we beginnen!DSC_0215

BASISSTUFF

♥ apparatuur is niet zo belangrijk!

Veel fotografen als ze nu net zijn begonnen of niet denken dat een nieuwe camerabody en/of een nieuw objectief hun kwaliteit veel gaan verbeteren. FOUT! Waar je je foto’s mee maakt is echter een klein onderdeel van het begrip fotografie. En hebben uiteindelijk, maar een klein aandeel met het eindresultaat.

En ja, sommige technieken kun je makkelijker uitvoeren met een degelijke camera. Maar een goede fotograaf kan met iedere camera mooie foto’s maken. Oefen eerst met een camera die je nog thuis hebt liggen en heb je dit niet doe het met je smartphone. (klik hier om naar men tips te gaan over smartphone fotografie)

en kun je het nu toch niet laten om ernaar te kijken. Besef dan dat het objectief (= de lens) veel belangrijker is dan de body!

♥ Gebruik die flits enkel als het echt nodig is.

Fotograferen met flits is al een kunst op zich. De effecten kunnen echt prachtig zijn. Als je echter niet weet hoe je deze moet gebruiken laat je dit beter achterwege, want het kan de foto dan alleen maar verpesten.

DSC_0250

CONCRETE TIPS

♥ Wil je dat het voorwerp er echt uitspringt?

Dan is het belangrijk om scherp te stellen op het voorwerp dat je er wilt laten uitspringen. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat je een groot diagfragma hebt. (Dat staat gelijk aan een klein f-getal). Hierdoor wordt het gebied waar je niet op scherpstelt wazig(er). Dit effect vind ik persoonlijk erg mooi!

♥ Maak gebruik van de regel van derden.

De regel van derden is een compositie regel. Door deze regel toe te passen wordt je foto mooier, sprekender en interessanter. Maar wat houdt deze regel nu juist in? Wel Op het moment dat je een foto maakt komen er 4 lijnen in beeld. De bedoeling is dan om je onderwerp van je foto NIET in het midden te plaatsen. Dit oogt nogal saai. Probeer dus je onderwerp op een kruising van deze lijnen te plaatsen. De horizon plaats je op 1/3 lijnen. Serieus dit maakt je foto zoveel minder saai!

♥ Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Niks kan je zomaar perfect. Fotografie is een mooie hobby, maar echt niet zo eenvoudig zoals het soms lijkt. Als je enkel je camera erbij pakt als je op reis gaat, ga je nooit de mooiste foto’s hebben. De kunst is om (bijna) dagelijks ergens foto’s van te maken. Is dat nu van een bloem in de tuin tot je zus. Je beste vriend(in) of een zonsondergang. Er kunnen altijd wel mooie foto’s uitkomen. Door je camera te leren kennen, kun je veel mooiere foto’s maken. Ikzelf probeer iedere dag foto’s te maken. En doordat ik het zo graag doe lukt mij dit ook. Ik zeg zeker niet dat ik de beste foto’s maak. Want dat is zeker niet waar, maar ik doe mijn best en ik vind het leuk. Waarom zou ik stoppen?

♥ Deel je foto’s op social media.

Je kunt daar zoveel waardering uit krijgen. In het begin heb je niet veel volgers en heb je amper likes. (kijk naar mij ik heb op het moment dat ik dit typ maar 26 volgers. Voeg me toe @_cestlore_ op instagram 😉 )En toch groei je. Dat ben ik zeker. Iedereen begint met 0 volgers. Zorg ervoor dat je er regelmatig upload. En alles komt goed! Ik zeg natuurlijk niet dat je verplicht bent dit te doen, maar ik put toch energie uit al die andere lieve instagrammers die tips geven, reageren etc.

Dit waren mijn tips dan. Ik denk dat ik er nog wel zou kunnen geven, maar dan werd dit artikel te lang. Laat me weten of je een deel 2 wilt of niet en dan zou ik zeggen. Dankjewel voor het lezen.

x Lore

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *