Hoera! Mijn blog bestaat een jaar en een half! Of ja een jaar en een half geleden begon ik met bloggen op wordpress.com! Ik heb al verschillende blognamen gehad, maar daar gaan we het nu niet over hebben! Wel ga ik het hebben over wat ik allemaal geleerd heb in één jaar en zes maanden regelmatig bloggen! Ben ik nog steeds dezelfde persoon als ervoor? Of ben ik veel veranderd? Eén iets weet ik zeker: ik ben nog lang niet klaar met bloggen!

Niets aantrekken van andermans mening

Toen ik een blog wou beginnen, vertelde ik dat alleen maar aan mijn ouders. Ik was namelijk bang voor wat anderen zouden denken. Niemand wist dus van mijn blog af en dat vond ik helemaal niet erg. Natuurlijk ontdekte iemand van mijn klas plots dat ik een blog had. Ieder had zijn eigen mening, de één vond het leuk, de ander lachte me er simpelweg mee uit. Ik heb geleerd om de meningen van me af te zetten. Want deze meningen willen je alleen maar beïnvloeden in het ding wat je het liefste doet: bloggen.

Fotografie

Ik vond fotograferen altijd al leuk! Maar je zou eens moeten weten hoe veel mijn fotografie skills zijn veranderd & verbeterd! Ik kan nog steeds veel leren en mijn foto’s zijn alles behalve perfect! Maar ik ken nu al wat meer van de termen zoals ISO-waarde en diagfragma! Ook kan ik al beter overweg met fotoprogramma’s zoals photoscape X. -dat programma is echt fijn, ik zweer er bij- en ik kan zo mijn foto’s beter maken!

Schrijfstijl

Dat mijn schrijfstijl is veranderd, daar kun je niet om heen. Vroeger vond ik schrijven leuk, maar eerlijk? Ik kon er niet veel van hoor. (als ik nu een tekst lees dat ik vroeger schreef, schaam ik me dood.) Ik heb beter leren schrijven, als in minder spelfouten (ik maak er nog steeds, maar het is al verbeterd!) Dit is erg handig voor school, want hierdoor haal ik goede punten op schrijftaken!

Niet stoppen! Doorgaan!

Bloggen is hard werken -nee keihard werken- en volgers, reacties en succes komen echt niet zomaar aanwaaien. Wil je iets bereiken met je blog? Dan moet je niet stoppen, maar doorgaan! Enkel dan kan je ooit volgers krijgen. Volgers en reacties op je blog zijn niet zo vanzelfsprekend als niet-bloggers denken. Maar eigenlijk mag een groot aantal volgers niet de reden zijn om te bloggen. Oké het is leuk en ik wil ook graag wat meer volgers, maar ik wil geen volgers hebben die dan inactief zijn.

Dit zijn enkele dingen die ik heb geleerd in anderhalf jaar regelmatig bloggen. Ik hoop dat er nog meerdere jaren mogen komen en dat ik nog veel kan bijleren!

Even een vraagje voor de bloggers onder ons: Wat heb jij geleerd door te bloggen? Wat vind jij het allerleukste eraan?

Love you all! X Lore

PS. Vond je dit nou leuk en wil je meer van mij lezen? volg deze blog dan even doormiddel van je e-mailadres in te geven hiernaast! Het zou mij een groot plezier doen! -xxx-

2 thoughts on “Wat ik heb geleerd in een jaar en een half bloggen.”

  1. Super leuk om weer eens een artikel van jou te lezen! Je schrijft echt supergoed!!!
    Wat ik heb bijgeleerd? Net zoals jij zegt, het schrijven! Ik schreef al voor ik mijn blog begon, maar ik merk wel dat ik toch steeds verbeter!
    Ook mijn schrijftaken gaan zonder problemen (tenzij het engels is) !
    Kijk al uit naar je volgende post!

    1. Ik heb het erg druk met school en er zijn wat dingen familiale omstandigheden gaande waardoor ik geen tijd en motivatie had/heb om te bloggen. Bedankt voor je complimentje! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *