Binnen exact  5 dagen is het zover. Dan vertrek ik opnieuw naar Amerika. Ik ben zo blij! Vorig jaar was een zalige ervaring en ik ben blij dat ik dit jaar opnieuw zo één kan meemaken. We gaan (natuurlijk) niet naar hetzelfde, want dat zouden we een beetje saai vinden -behalve New York dan, daar kom ik sowieso nog terug. Vorig jaar maakte ik op voorhand een artikel over wat we allemaal gingen doen en het leek me leuk om dit opnieuw te doen. Vandaar neem ik jullie nu al eventjes mee naar wat ik noem “the american dream.”

the american dream. day 1

11-07. 03:00   We vertrekken op woensdag 11 juli en vliegen vanuit schiphol. Ik woon in West-Vlaanderen dus het is wel enkele uren rijden voor we in Amsterdam aankomen.

In het doorgaan vliegen we dus overdag en eerst gaan we naar Minneapolis om daar de overstap te maken naar Phoenix. Het wordt een erg lange en vermoeiende dag door het tijdsverschil en het vroege opstaan. Toch kijk ik er echt naar uit. We komen normaal aan in Phoenix rond 17h dus we gaan waarschijnlijk wel nog even de stad in. Dit omdat we er niet lang blijven.

the american dream. day 2

12-07. Vandaag vertrekken we alweer vanuit Phoenix richting grand canyon. Eerst rijden we ook nog door Sedona en gaan daar dus ook nog even stoppen. We overnachten in Tsuyayan.

the american dream. day 3&4&5

13-07. We gaan nu richting Moab waar we enkele dagen verblijven. De eerste dag gaan we nog monument valley bezichtigen. Maar doordat het toch een eindje rijden is van de Grand Canyon naar Moab, plannen we die dag niet teveel meer in.

14-07. Vandaag gaan we raften op de coloradoriver. Dit lijkt me erg leuk, want het is daar erg warm en dit zorgt voor afkoeling.  Daarbij krijgen we over de middag een bbq en lijkt dit me het ideale moment om te socializen met de ‘locals’ (hoewel het waarschijnlijk meer toeristen gaan zijn). Ook gaan we nog naar het national parc genaamd canyonlands. Ik kijk er naar uit.

15-07.  we zijn terug in de states met mijn zus haar verjaardag. JEEEEJ! Kleine meisjes worden groot zeker. Ik kan me al 14 jaar trots grote zus noemen van haar, wat gaat de tijd snel. Vandaag is de laatste volledige dag in Moab. We bezoeken Arches National parc, verder weet ik niet goed wat we gaan doen, maar het wordt leuk.

the american dream. day 6

16-07. We trekken weg uit Moab en gaan naar de Bryce Canyon. OMG ik kijk hier zo hard naar uit. Bryce is volgens mij echt het mooiste NP dat we gaan bezoeken en I’m like wtf so excited. We spenderen hier meerdere uren en ik kan serieus echt niet wachten

the american dream. day 7

17-07. We zitten alweer in de helft van de roadtrip. Dit mag de pret echter niet drukken, vandaag gaan we naar Las Vegas. WOOHOO. we rijden eerst nog door Zion NP en komen tegen de late namiddag/avond aan in Vegas. zin in!

the american dream. day 8

18-07. er staat een dagje Las vegas op onze planning. De dag zelf is nog niet ingevuld, behalve de avond. Dan gaan we namelijk naar het optreden van Gwen Stefani, beter bekend van Hollaback girl of van no doubt. je moet haar eens opzoeken, ze is erg goed!

the american dream. day 9

19-07. Vandaag staat death valley op de planning -dit wordt zo warm. ook gaan we naar Badwater & mammoth lakes. Je moet het maar eens googlen. Het is echt de moeite, denk ik.

the american dream. day 10

20-07. Laatste dagje in de natuur. Vandaag gaan we naar Yosemite NP. Erg bekend en totaal anders dan de canyons. Wel vind ik het erg mooi

the american dream. day 11&12&13

21-07. Vandaag komen we op onze laatste stop voor we terugkeren naar huis… We zijn in San Fransisco!! Mijn mama woonde vroeger dicht in de buurt van San Fransisco en daarom gaan we even langs Novato. Daarnaast gaan we ‘savonds ook nog naar de baseball en dat is echt een aanrader als je in de USA bent. Ga naar een sportwedstrijd! de sfeer is daar zo uitgelaten en je moet het echt eens hebben meegemaakt.

22-07. OHMYGOD ik ben 16 jaar. Say whut? ik kan het echt niet geloven eigenlijk. naar mijn gevoel word ik gewoon opnieuw 15. Dat ik naar het 5e middelbaar ga kan d’r ook nie in bij mij. But okey dat ter zijde. Vanavond gaan we naar Alcatraz. en dat koos ik zelf cause ik vind dat echt superinteressant. Soooo I’m happy

23-07. Laatste volledige dag in Amerika. Ik baal echt, want ik heb geen idee wanneer ik terugkom. Maar oké sowieso was dit een fantastische reis en heb ik er superhard van genoten. Vandaag gaan we naar de golden gate bridge, verder heb ik echt geen idee wat wat we nog gaan doen. We zien wel

the american dream. Last day (14)

24-07. Vanavond stappen we terug op het vliegtuig richting hometown. Balen natuurlijk, maar ik ben m’n ouders echt dankbaar dat ik deze ervaring kon opdoen. LYYYY

Zoooo dit was het dan. hopelijk vonden jullie het een beetje interessant. ly all guys en er komt zo snel mogelijk een fotodiary aan van deze reis. vergeet me niet te volgen op instagram voor updates en dan zou’k zeggen

see ya soon

xx

-Lore

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *