Hallo, ik ben Lore en ik blog al meer dan een jaar op deze blog. Al meer dan een jaar deel ik één van mijn grootste passies: schrijven! Schrijven is altijd al een passie geweest, ik schreef al verhalen van toen ik net kon schrijven en toen de juf ons zei dat we een opstel moesten schrijven, was ik de enige van de klas die dat niet erg vondIk zei vaak dat ik een auteur wou worden en dat is nu niet direct meer mijn ambitie, maar ik deel wel mijn passie met jullie en ik ben trots op mezelf dat ik nu 66 volgers op mijn blog heb. -jammer genoeg zijn deze verwijdert doordat ik naar een eigen domein ben overgeschakeld.- Later kwam fotografie erbij. Ik vond het als 8-jarig meisje al heel erg leuk om foto’s te maken. Ook deze zagen er eigenlijk niet uit, maar ik vond het leuk! En kijk nu, ik ga nergens meer naartoe zonder camera (behalve dan naar school en naar de chiro) Deze twee passies deel ik dus al met jullie en dit wisten jullie al over mij, maar wie ben ik nu eigenlijk en wat doe ik in het dagelijks leven zoal nog?

Ik ben dus Lore -wow wat een verrassing, wisten jullie waarschijnlijk nog niet- en ik ben geboren op 22 juli 2002, wat mij dus 14 jaar maakt. Ik ben geboren in Leuven, maar toen een kleine twee jaar later (1 jaar en 51 weken om precies te zijn) mijn jongere zus geboren werd besloten mijn ouders te verhuizen naar een klein dorpje in West-Vlaanderen. Daar woon ik nu nog steeds en hier ging ik ook tot het 6de leerjaar naar school.

In het tweede leerjaar besloot ik dat ik naar de chiro wou gaan en dat was één van de beste beslissingen uit mijn leven, dat weet ik zeker. Want ik ben nog steeds (bijna) iedere zondag te vinden in het chiroheem!

Ik wou eigenlijk al in het derde leerjaar naar de muziekschool gaan, maar mijn ouders stuurden mij er pas in het vierde leerjaar naartoe. Ik was er niet mee gediend dat ik een jaar later moest starten dan de rest, maar goed het was nu eenmaal zo. Ik volgde 3 jaar notenleer bij het jma van onze gemeente. Bij ons was het zo dat je dan direct blokfluit leerde spelen en ik zeg het je: ik ben blij dat dat zo was, want anders had ik het echt niet volgehouden.

Na mijn tweede jaar notenleer had ik genoeg punten gehaald en mocht ik beginnen met een instrument. Ik twijfelde tussen dwarsfluit, klarinet en piano. Raar maar waar. Ik besloot dus om piano te spelen en dat doe ik nog steeds. We komen aan het einde van mijn laatste jaar notenleer en de leerkracht vraagt aan mij of ik het zou zien zitten om in de speelgroep mee te spelen. Ik twijfelde lang en besloot uiteindelijk om dit te doen. En ik zweer het je: Dit was de Beste beslissing uit mijn leven!

Ik kwam terecht in een groep met stuk voor stuk fantastische mensen die de passie van muziek samen met mij delen. Ik speelde ondertussen al twee jaar piano en iets in mij knaagde, ik wou toch echt klarinet spelen ook! Ik vond -en vind nog steeds- het een supermooi instrument en ik wou het echt kunnen.

Dus ik besloot om er nog eens klarinet bij te nemen ook. Ik speel het nu al twee jaar en ik heb er nog geen seconde spijt van.

Muziek hoofdstuk afgerond!

In 2014 ging ik dan naar het middelbaar, eindelijk! Ik besloot tegen het advies van mijn lagere school in om de richting Latijn te doen. Want mijn lagere school twijfelde of ik het wel zou kunnen of niet, bla bla bla. -ik zeg het je nu al: ik doe het nu nog steeds- het eerste jaar vond ik leuk! Ik zat in een toffe klas, niet al te groot en we kwamen allemaal goed overeen!

In het tweede jaar werd onze klas (degene die ervan overbleven tenminste) samengezet met een andere klas. Plots waren we een klas van 25 en dat was wennen. Maar alle leerkrachten zeiden dat we een goede klas waren. Na het tweede middelbaar moest ik dan beslissen wat ik verder wilde doen. Ik koos voor Latijn-wiskunde omdat ik hiermee al mijn kansen voor later open liet. En daar zit ik nu nog steeds, er zijn enkele persoonlijke dingen die ik (nog) niet met jullie kan delen, maar het gaat redelijk goed met mij!

Zo sorry voor dit lange artikel, het is iets langer dan voorzien, maar ik hoop dat jullie het leuk vonden!

X Lore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *