Salut, zondag kwam er een artikel online over de leuchtturm1917 dat was toen een ‘review’ over het boekje zelf. En vandaag geef ik wat meer uitleg over het concept bullet journal!IMG_20160706_135432Nou wat is een bullet journal nu eigenlijk?

Een bullet journal is eigenlijk een notitieboekje waar je alles in kan schrijven! Zo voorkom je eigenlijk dat je allemaal losse papiertjes hebt van bijvoorbeeld wat je blogpost ideeën zijn of to do lijstjes die dingen 😉 .Je maakt hier dus eigenlijk allemaal lijstjes in. En ik ben echt verzot op lijstjes ik maak het altijd en overal over vanalles en nog wat! Een groot voordeel van de bullet journal is dat je het een tijdje niet kan gebruiken als je bijvoorbeeld niets meer te doen hebt! Stel je hebt het een maandje niet gebruikt! Dat is helemaal niet erg! Je kan er zo direct terug mee beginnen.

Wat kan je allemaal in een bullet journal kwijt?

Bij velen begint een bullet journal met een maandoverzicht. Daar zet je alle afspraken enzo in. Dan gebruiken er ook velen (waaronder ikzelf) de maandelijkse tracker waar je dagelijks in bijhoud dat je 2 liter water op hebt of dat er al dan niet een blogpost online is gekomen! Ook een graditude log kan niet ontbreken in mijn bullet journal hierin zeg je iedere dag kort waar je blij mee was die dag! En zo kan je nog veel verschillende lijstjes maken! Maar het allerbelangrijkste in de bullet journal zijn de “daily’s” dus de dagelijkse TO DO lijstjes.

Hoe hou je het nu overzichtelijk?

Heel gemakkelijk met een index! zoals ik in mijn vorig artikel al zei, in de leuchtturm 1917 zit er al een index en zijn de pagina’s al genummerd dus dat is handig! Voor de rest komt het erop neer dat je voor ieder lijstje (behalve je daily’s) een nieuwe pagina te nemen!

Zo dit was het weer voor vandaag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de comments. Ik probeer er dan op te antwoorden!                       Au revoir, Lore

2 thoughts on “Wat is een BULLET JOURNAL? | C’est Lore”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *