Salut, vandaag heb ik het eerste deel van mijn serie Lore’s Guide! Vandaag ga ik  tips geven om je kamer op te ruimen!

1.  Zet de ramen open.                                                                                                                                  Zo lucht je kamer en frisse lucht is belangrijk voor een frisse kamer.Zet je raam dus open tijdens het opruimen. Je zal zien dat je ook een stuk sneller doordoet (altans dat is zo bij mij zo)

2. Ga rond met een vuilniszak/bak.                                                                                                         Ga zo je hele kamer door en alle dingen die zeker weg mogen (denk aan koekpapiertjes, kladblaadjes, afval) doe je in een vuilniszak of in een bak (het hangt natuurlijk af van wat het is) zo is direct een stuk makkelijker voor een tip die straks komt.

3. Maak je bed op!                                                                                                                                     je bed is één van de grootste dingen in je kamer dus als dit al netjes is. Is er al een heel deel gedaan!

4. Maak alle oppervlaktes leeg en deel het op in categorieën.                                                       En dan leg je niet direct alles ergens anders. NEE! Je legt alles op je bed of op de grond. En dan leg je alles dat toch nog uit je kamer moet, maar je eerst nog niet had weggegooid, op een stapel (of in een wasmand) kleding die in je kast moet op een aparte stapel en zovoort.

5. Wegleggen                                                                                                                                                     Je hebt nu alles wel opgedeeld. Nu moet je het nog wegleggen ook! Begin met de stapel die je kamer uit moet. Leg deze op hun plaats. En zo leg je al je stapels één voor één weg.

6.Laat oppervlaktes leeg.                                                                                                                 Natuurlijk mag je wel DIY’s ofzo neerzetten. Maar hoe voller oppervlaktes staan hoe rommeliger je kamer lijkt!

7. Eerst afstoffen.                                                                                                                                            Als je echt goed wil opruimen, met kuisen enzo. Begin je het best eerst met afstoffen dat doe je van boven naar beneden. Probeer dan ook plankjes enzo mee te nemen bij het opruimen!

8. stofzuigen.                                                                                                                                                    Je vraagt je misschien af: waarom moet ik nu van boven naar beneden afstoffen? Wel het antwoord is heel simpel.  Het stof valt naar beneden en na het afstoffen kun je nog stofzuigen. Als je nu omgekeerd te werk gaat en je begint beneden met stofzuigen heeft het weinig zin.  Je moet erna dan terug opnieuw stofzuigen!

9. Maak het gezellig.                                                                                                                            weet  je nog dat je raam openstaat? Nu kan je hem dichtdoen. Je kamer is nu opgeruimd en om je kamer een nog ‘frisser’ gevoel te geven kan je je kamer inrichten. Zo kan je bijvoorbeeld planten neerzetten, een ander schilderijtje ophangen, verschuif je meubels enzovoort.

10. Versla je uitstelgedrag en ruim na je grote schoonmaak iedere dag 5 minuten op.        Ik weet hoe moeilijk het is om te beginnen met opruimen, maar doe het gewoon! Als het eenmaal achter de rug is ben je jezelf zo dankbaar dat je het hebt gedaan. Het enige wat je nu nog dagelijks hoeft te doen is iedere avond bvb je kamer op te ruimen! Dan hoef je binnen de paar weken/maanden niet meer een ‘namiddag’ te spenderen aan opruimen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hadden, ik weet dat het niet voor iedereen hetzelfde is. Dus het kan zijn dat ze helemaal niet voor jou werken!                                                                                                                                                               Au revoir, Lore

PS. Als je nu nog niet genoeg had aan dit artikel kan je eens op de blog van Sharon kijken (www.creauniqueworld.com)

 

4 thoughts on “Lore’s guide #1 Je kamer opruimen | C’est Lore”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *