Ik krijg de laatste tijd regelmatig vragen die over bloggen gaan. Zo vroegen enkele meisjes tips om een blognaam te verzinnen. Bloggen is erg leuk om te doen! Maar iedereen kan wel eens tips gebruiken, zeker? Ik zou dit -zeker in het begin- ook erg handig gevonden hebben.

Tips voor een blognaam

 1. Hou de naam eenvoudig. Niks is vervelender dan een blog tegen komen, hem leuk vinden en hem dan moeilijk te kunnen delen omdat je de naam niet kunt onthouden. Of niet kunt uitspreken!
 2. Bedenk of je je eigen naam in je blognaam wilt of niet. Ik vind dit persoonlijk leuker omdat je al wat meer over de persoon achter de blog weet.
 3. Waarover blog je? Wil je duidelijk maken in je blognaam wat mensen kunnen verwachten op die blog?
 4. Wat betekent je eigen naam? Misschien kun je hier wat mee doen. Vertaal de betekenis van je naam eens in allerlei talen, wie weet komt hier iets moois uit!
 5. Kijk eens in andere talen. Zoals ik hierboven al vermelde vertaal iets. Of doe iets gelijkaardigs als ik deed.

Blogtips

 1.  Gebruik wordpress.org! Je kunt me nu een wandelend reclamebord noemen. Maar wordpress is vind ik echt de beste site om een website te maken. Door de plugins kun je alles zoveel professioneler aanpakken.
 2.  Heb geduld! Bezoekers komen echt niet zomaar aanwaaien. Je gaat niet in no-time 100.000 unieke bezoekers per dag hebben. Ook bedrijven komen niet na je eerste artikel al met samples. In het begin zul je artikels schrijven zonder lezers. Maar zet door! Enkel dan komen er mensen naar je blog.
 3. Bedenk je doelgroep en je niche. Meestal schrijf je artikels voor leeftijdgenoten, maar misschien wil je een kookblog hebben en is je doelgroep: “mensen die graag koken” Bedenk dus ook waarover je gaat bloggen. Je kunt het net als ik over meerdere onderwerpen hebben. Of je houdt het bij één onderwerp.
 4. Bedenk hoe persoonlijk je wilt zijn met je blog. Zorg wel dat het een beetje persoonlijk is, zo is je blog een stuk unieker.
 5. Zorg voor een rustige lay-out. Of zorg er op zijn minst voor dat het geen kermis is. Dat is echt vervelend om te lezen en men komt minder snel terug. Bij een rustige lay-out daarentegen blijven mensen langer hangen.
 6.  Blog regelmatig. Je moet natuurlijk niet iedere dag bloggen, maar post toch zeker één keer in de week, het liefst meer,maar zorg voor een goede regelmaat zodat je lezers weten wanneer ze op je blog moeten zijn.
 7.  Zorg voor foto’s in je artikel. En maak deze zelf en gebruik geen foto’s van anderen zonder toestemming! Ten eerst is dit helemaal niet leuk voor de ‘eigenaar’ van de foto’s en ten tweede kun je hier erg hoge boetes door krijgen!
 8.  Vermijd ellenlange teksten. Zorg voor tussenkopjes (tip pak H2, hiermee kom je hoger op de googleranglijst.) max 300 woorden onder ieder kopje!

Dingen die je niet moet doen

 1. Beloof je lezers geen dingen die je hun niet kunt geven. Zeg dus niet dat je dagelijks gaat posten en uiteindelijk zet je twee artikels per maand online.
 2. Promoot je blog niet schaamteloos bij andere bloggers. Dit is erg vervelend voor de blogger en je wordt er echt niet geliefder door bij de mensen.
 3. Last but not least, focus je niet teveel op je statistieken. In het begin ga je misschien 1 lezer hebben. Dan kan het nog wel eens deprimerend zijn en heb je geen zin meer om verder te bloggen.

Zo dit waren dan mijn tips, als jij nog tips hebt, laat ze dan achter in de reacties!

X Lore

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *