bloggen, iets wat ik nu al een hele poos doe en ik kan niet meer zonder. Het is leuk, je ontmoet nieuwe mensen, je ontwikkelt je taalvaardigheden en je leert teksten schrijven en dingen op andere manieren bekijken. Allemaal goed en wel, maar er zijn ook moeilijkere kanten aan

Wat bloggen voor mij betekent.

bloggen betekent veel voor mij, het is voor mij een relatief veilige haven om mijn mening kwijt te kunnen over onderwerpen, om mijn hart te luchten en nog veel meer. Maar in bloggen kruipt veel werk. Meer werk dan je als lezer waarschijnlijk denkt. Ik vind het fantastisch leuk daar niet van, maar het is niet zomaar iets wat je in 1-2-3 kunt doen.

Het blogproces

Voor je een artikel kunt beginnen schrijven, moet je al inspiratie hebben voor het onderwerp. Dan moet je dit idee nog uitwerken. Hoe wil ik dit doen overkomen? Op welke manier breng ik dit origineel naar voor? Dan komt de volgende vraag: “Welke foto’s kan ik maken die bij het onderwerp passen?” Deze moet je dan nog eens bewerken zodat ze mooi op je blog passen. Je weet nu hoe je het gaat uitwerken en je hebt een idee in je hoofd. Nu moet je dit nog gaan doen ook! Je typt je artikel en dan maak je je foto’s. Je leest het nog 10 duizend keer na op zoek naar spelfouten. Ok√© je artikel is klaar. Je zet het online of je plant het in. Het grootste deel van het werk is dan al gedaan, maar je bent er nog niet helemaal. Je moet het nu nog delen met anderen en hopen dat anderen het leuk vinden waar je al je tijd en moeite hebt ingestoken. Soms -vaak- heb je geluk en vinden mensen het helemaal geweldig, maar soms heb je er echt veel tijd en werk ingestoken en wordt het toch niet ontvangen zoals je wou. Dan baal je gigantisch, maar je moet er het beste uit halen en eruit proberen te leren.

Mijn blog

Zelf probeerde ik vroeger te bloggen op dinsdag, zaterdag en zondag. Dit is echter echt niet meer haalbaar voor mij. Ik focus me de laatste tijd meer op m’n schoolwerk en meer op m’n muziek. Ik zou dit jaar graag mijn getuigenschrift halen voor mijn klarinet en daar moet ik wel wat voor oefenen. Ook doe ik het gewoon graag en speel ik meerdere uren muziek in de week. Muziek is mijn leven zowat en ik wil hier graag voor gaan. Daarom zou ik graag een nieuw blogschema invoeren. Ik ga even een stapje terugnemen en plaats enkel nog op dinsdag en zaterdag/zondag. Ik hoop op jullie begrip!

X Lore

One thought on “over bloggen enzo”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *