Veel mensen maken ze. Blogfouten. Ook ik ben schuldig! Je maakt ze zonder dat je het zelf doorhebt. Vandaag som ik ze op zodat JIJ ze niet (meer) zult maken! Lees vooral verder

 1. trying to be perfect. Logisch toch? Niemand is perfect. Ik niet! Jij niet. En je hebt echt niet in 1,2,3 een perfecte blog hoor. De mijne is dat nog steeds niet.
 2. je plant niet vooruit. Niet altijd even makkelijk. Toch zou ik aanraden altijd een week vooruit te plannen. Plus twee artikeltjes als concept te hebben. Zo heb je altijd een artikel die je kunt plaatsen.
 3. geen plaats waar mensen je kunnen volgen. Hoe wil je anders volgers krijgen?
 4. je blog niet meer zien als een hobby, maar als een ‘baan’. Het is ook weer niet de bedoeling dat je 24/7 met je blog bezig bent. Dat is echt niet gezond. En heel normaal om geen tot weinig geld te verdienen.
 5. Je vergelijkt jezelf teveel met anderen. Jij bent jij en Ik ben Ik. En ik ben anders dan jij. Je moet geen appels met peren vergelijken. Wees jezelf. En So What dat die ene blogger meer views geeft.
 6. Slechte blogtitels. Redelijk vanzelfsprekend. Maar je moet niet een hele inleiding als titel te gebruiken. En het liefst is hij ook niet al te kort.
 7. geen afbeeldingen. Anders leest toch niemand door.img_5219
 8. je betaalt teveel voor je website. Weeg af wat je wel en niet nodig hebt. Je hoeft ook echt niet de duurste camera te kopen. Of net op de duurste plaats je domeinnaam te registreren.
 9. je denkt er teveel over en doet te weinig. Hier ben ik wel een beetje schuldig in. Ik denk wel dat ik dat en dat moet doen. Maar uiteindelijk doe ik niks.
 10. je bekijkt je statistieken teveel of juist te weinig. Die statistieken zijn niet zo belangrijk. Maar kijk toch maar eens goed waar je nu net het meeste blogverkeer van krijgt.
 11. Je hebt geen afbeelding van jezelf in de sidebar staan. Deze komt er van mij nog aan! 😉
 12. je bent niet 100% jezelf. Heb ik ook al vernoemd. Maar be Yourself en de rest komt later wel!
 13. je gebruikt geen keywords (sleutelwoorden klinkt zo raar). Je tags of hoe ze dan ook noemen zijn heel erg belangrijk! Zo komen er meer mensen op je blog!
 14. je hebt geen categorieën. Idem als keywords
 15. je hebt geen blogideeënlijst. Als je dan eens geen idee hebt wat je moet schrijven kan je hierop terugvallen.

Kan jij je vinden in deze fouten?

PS. Heb je mijn bucketlist al gezien?

4 thoughts on “15 fouten die (te)veel bloggers maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *